Karsprængninger på ben

Sklerosering af fine blodkar 

Karsprængninger på ben kan være en stor æstetisk gene for mange kvinder. Rigtig mange mennesker vil med alderen opleve, at blodkarrene på benene bliver mere tydelige og fremtrædende. Faktisk er mange, både unge og voksne, generet af blodsprængninger på benene. Udover at det rent udseendemæssigt kan være et problem, oplever nogle også forskellige grader af ubehag og smerter i forbindelse med de fremtrædende kar. Med en behandling med sklerosering kan du forvente at få reduceret synlige, små behandlede kar med op til 70-80%.

Få en gratis konsultation hos erfaren specialist

Din behandling udføres af en specialist med mange års erfaring som kosmetisk sygeplejerske fra Aleris-Hamlet, som er godkendt af Sundhedsstyrelsen til at udføre behandlingen. Kontakt os i dag på tlf. 74 42 43 43 og få en uforpligtende konsultation om fjernelse af karsprængninger på benene med scleroterapi.

blodsprængninger i ansigtet

Hvordan behandler man karsprængninger på ben?

Med metoden sklerosering lægges den virksomme væske, bestående af Aethoxysklerol (polidocanol i sterilt vand, tilsat dinatriumpshosphat og kaliumdihydrogenphosphat) ind i de kar, man ønsker fjernet eller usynliggjort. Dette gøres med en meget tynd og kort nål og resulterer i, at karvæggen nedbrydes. Aethoxysclerol virker kemisk irriterende på de indre karvægge og fremmer destruktion af blodkarrene.

karsprængninger på ben

Hvor mange behandlinger skal der til?

I nogle tilfælde kan karrene forsvinde efter en enkel behandling med scleroterapi, men ofte kræves mindst 2-3 behandlinger for at opnå en effektiv behandling. Behandlingens resultat kan ofte holde flere år, men det kan være nødvendigt med opfølgende behandlinger 1-2 gange om året, da der kan dannes nye sprængninger af karrene med alderen.

Før og efter behandlingen

Vores kosmetiske behandlinger forløber i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens regler og retningslinjer. Før en behandling skal man konsulteres af en læge, som vil optage en journal og vurdere, om blodkarrene er behandlingsegnet. Desuden vil lægen informere om forventet effekt, risici og eventuelle bivirkninger. Der skal gå 2 dage fra konsultationen med lægen til behandlingen kan udføres. Lige efter en behandling vil man ofte se en grad af forværring og rødme, samt irritation i området i op til 2-3 uger efter. De store områder vil eventuelt hæve op lige efter behandlingen, men efter lidt tid forsvinde permanent. Huden kan se misfarvet ud i starten på det behandlede område, grundet en lagring af jern i huden, men dette vil også forsvinde.

Ønsker du at høre mere om behandlingen?

Har du brug for at vide mere om behandlingen af uønskede blodsprængninger, så er vi altid klar til at hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål. Kom ind i klinikken og få en skriftlig vejledning eller book en gratis og uforpligtigende tid til en konsultation. Du er også velkommen til at kontakte os telefonisk på telefon 74 42 43 43.

Ved karsprængninger fjerner vi dem ved hjælp af scleroterapi fremfor laser. Laseren er brugbar i ansigtet, når det drejer sig om små områder, men på benene vil det ikke have den store effekt, modsat sclerosering, der kan fjerne op til flere netværk af blodkar på en enkel indsprøjtning.

Årsag til karsprængninger

Karsprængninger er en helt naturlig del af kroppens proces, som især ses hos skandinaverne. Det er ikke farligt, men kan være til gene både æstetisk, og for nogle kan det også skabe kløe og irritation i solen. Det opstår på benene af mange årsager, eventuelt efter en graviditet, eller hvis man nærmer sig en højere alder. De kan også være arvelige eller være et resultat af hudsygdomme som rosacea. Bindevævssygdomme og operationer for åreknuder kan også resultere i karsprængningerne.

Der er nogle ting man selv kan gøre for at minimere risikoen eller forsinke processen. Overvægt kan være årsag til tidlig forekomst af karsprængninger, samt stillesiddende arbejde og inaktive dage. Derfor er motion en af de bedste midler mod karsprængninger, så du øger blodcirkulationen i venerne.

Karsprængninger skyldes brister i venerne og måske defekte veneklapper, der får blodet til at samle sig på et enkelt område. Det er derfor ikke farligt at få behandlingen.

 

Comments are closed